به گزارش خبرگزاری مهر از شیراز، روح الله احمدزاده در اولین مراسم تجلیل از دانش آموزان برتر عشایر فارس، راه یافتگان به دانشگاه های دولتی گفت: یکی از دغدغه های رئیس جمهور و مدیریت ارشد استان فارس این است که به جامعه عشایری به عنوان بخش مهمی از هویت و حافظه تاریخی ایران باید نگاه و توجه شود.
وی افزود: امروز در جامعه عشایر، مواریث ایرانی و اسلامی در آئینها و مناسک، خرده فرهنگ ها و هنجارهای او نمود و نماد دارد.
استاندار فارس در عین حال اظهار داشت: پرداختن به حل مشکلات بهداشتی، معیشتی و زیستی عشایر در اولویت قرار دارد و هرجا که فرصتی و ظرفیتی در استان فراهم بوده، به طور جدی در رفع مسایل و مشکلات اهتمام ورزیدم.
عشایر، میراث دار فرهنگ عظیم انسانیت است
وی همچنین به وجود نمادهای هویت ساز و انسان ساز در تک تک آئینها، مناسک و خرده فرهنگهای جامعه عشایری اشاره کرد و افزود: امروز عشایر ما میراث دار فرهنگ عظیم انسانی و بشری هستند.
احمدزاده حزن عمیق موسیقی قشقایی و شادی فرح بخش موسیقی لری در این جلسه را علامت غنای فرهنگی و ظرفیت فاخر فرهنگی و هنری در جامعه عظیم عشایری برشمرد و تاکید کرد: از نقطه عزیمت ارتقای ظرفیتهای فرهنگی و اجتماعی و از این منظر باید به جامعه عشایری نگاه ویژه ای کرد و آئینها و مناسکی که در واقع در بازنمایی تاریخ و هویت ما نقش اساسی دارد مورد اولویت قرار بگیرد.
وی در ادامه خاطرنشان کرد: با ذره بین ظریف بین فرهنگ و هنر به انواع خرده فرهنگهای موجود در اقصی نقاط کشور که نگاه کنیم همه جای ایران سراسر تجلی انوار درخشان فرهنگ و معرفت ایرانی است.
استاندار فارس بر ضرورت کاوش، مستندسازی و تاریخ نگاری جدی ظرفیتهای عظیم فرهنگی و هنری تاکید کرد و افزود: جامعه دانشگاهی، پژوهشگران، محققین و اندیشمندان باید نسبت به مستندسازی و وقایع نگاری جامعه عظیم فرهنگی استان فارس همت کنند.
وی به نقش الگوی اقتصادی مولد و مستقل در جامعه عشایری اشاره کرد و گفت: اگر امروز این اقتصاد جامعه عشایری مورد اعتنا و اطمینان مدیران اجرایی استان فارس قرار بگیرد می تواند در کارآمدی و افزایش بهره وری اقتصادی در اقتصاد استان نقش ایفا کند.
استاندار فارس تولیدات صنایع دستی، آثار بدیع و خلق های مبتنی بر ابتکار و نوآوریهای جوامع عشایری را در اقتصاد عشایری ضروری و منطقی دانست و اظهار داشت: صنایع دستی عشایر، فاخر، زیبا و مبتنی بر هندسه زیبایی شناسی قوی است.
احمدزاده اظهار امیدواری کرد: با حفظ این اقتصاد غنی، بالنده و مبتنی و متکی بر ذات، در جهت توسعه و تعمیق اقتصاد صنایع دستی عشایر گام برداریم.
وی در بخش دیگری از سخنان خود به بیان بعد رفتارشناسی و تاریخ جامعه عشایری پرداخت و گفت: در جای جای این تاریخ حماسه، روح رشادت و ایثارگری، روح ظلم ستیزی و مقابله با هرنوع حرف زور و استکبار را شاهد هستیم.
استاندار فارس، آیت الله جهانگیرخان قشقایی و صولت الدوله قشقایی را نمونه ای از تفکر مقابله با زور، ظلم و جور در جوامع عشایری برشمرد و گفت: این الگوی رفتاری مبتنی بر عزت طلبی، استقلال طلبی و ایستادگی در برابر مصادیق ظلم و جور نیاز به حفظ، تعمیق و احیا دارد.
وی مشاور امور عشایر در استانداری فارس را بستر جدیدی برای بررسی و تصمیم سازی مسایل مدیریتی و متنوع جامعه عشایری خواند و خاطرنشان کرد: در دل جامعه عشایری ظرفیتها و پتانسیلهای فوق العاده ای وجود دارد و در عین حال که در مسیر اعتلای ظرفیتهای جامعه عشایری راه های طی شده زیاد است اما راه های نرفته هم فراوان است.
احمد زاده گفت: ایجاد کارگروه های علمی، فرهنگی، هنری و اقتصادی در مسیر اعتلای این ظرفیتها، شکوفایی و به ظهور رساندن ظرفیتهای عشایر فارس لازم و ضروری است.
همچنین مشاور استاندار فارس در امور عشایر نیز گفت: بیش از 30 آموزشگاه عشایری در سطح استان فارس وجود دارد.
حضرتی با گرامیداشت یاد و خاطره شهدای دانش آموز عشایر استان فارس و سالروز تسخیر لانه جاسوسی آمریکا تصریح کرد: روحانیت، راه گشای هدایت آفرین مردم در تمامی عرصه ها هستند.
وی از تصویب 38 مصوبه و پیش بینی بودجه های مناسب توسط استاندار فارس جهت عشایر سیار استان خبر داد و اظهار داشت: تصویب یک روز به عنوان روز عشایر در استان فارس، برگزاری کلاس کنکور دانش آموزان عشایری و اعطای وامها و تسهیلات تا مرز 20 میلیون تومان به صورت زنجیره ای به عشایر از مهمترین مصوبات اولین جلسه شورای اداری عشایر استان فارس است.
نظر شما